Kvalitetna i brza usluga vodenog rezanja

U ponudi imamo vrlo preciznu, kvalitetnu i brzu uslugu
vodenog rezanja, laserskog rezanja i glodanja.

Mi kao vaš pouzdan partner!

Kalim d.o.o. je firma nastala na znanju, iskustvu i tradiciji porodice Kantić. Od zanatske radionice iz 1968. godine, Kalim d.o.o. je krenuo putem industrijalizacije proizvodnje, proširenja tržišta i asortimana proizvoda.

Tokom 2005. godine završena je investicija na novoj lokaciji u Ljetiniću kojom je obezbjeđena proizvodnja termoizolacionih panela na savremenoj i produktivnoj opremi.

Termoizolacioni paneli se rade na bazi ekstrudiranog polistirena (EPS) za B1 klasu gorljivosti, te na bazi kamene vune za A1 klasu gorljivosti. Kapacitet proizvodne linije je 3-5 m/min sa neograničenom dužinom.

20
GODINA POSLOVANJA
45
UPOSLENIH
150
PROJEKATA
30
MODERNIH MAŠINA

Proizvodi iz našeg WEBSHOPA

Metalni Dijelovi Za Namještaj

$12.00
Proizvodimo metalna postolja za stolove i stolice, potkonstrukcije ormara i kreveta, nogice za krevet, metalne noge stola i ostale metalne

Rollforming Profili

$14.00
Mala težina profilisanih limova, a nasuprot tome izuzetna izdržljivost pri velikim opterećenjima, te lagana i brza montaža osnovni su razlozi

Trapezni Limovi/Limarska Galanterija

$77.00
Profilirani trapezni limovi su izvrstan izbor za pokrivanje svih objekata bez obzira da li se radi o malim montažnim garažama,

Zavarene Metalne Konstrukcije

$120.00

Vršimo izradu metalnih konstrukcija po zahtjevu naručioca.

Specijalizovani smo za izradu pojedinačnih tipova najrazličitijih konstrukcija u malim serijama. Konstrukcije izrađujemo od različitih materijala (čelik, željezo, aluminijum i inox).

Posljednji projekt

Play Video

Kvalitetna i brza usluga vodenog rezanja, laserskog rezanja i glodanja.

Rezanje vodenim mlazom spada među nestandardne postupke obrade metala, koje se temelje na postupku mehaničkog odnošenja materijala.

Abrazivni vodeni mlaz je tanak mlaz mješavine vode i kremenog pijeska pod visokim tlakom, koji djeluje na radni komad koji se obrađuje i erozijom odnosi osnovni materijal, te tako radi rez. Rezanje vodom je povoljno kod alatnog čelika i drugih metala, kod kojih izlaganje visokim temperaturama može promijeniti svojstva materijala. Mala širina zareza omogućuje bolju iskoristivost sirovine. Izrada prototipnih dijelova je puno jednostavnija korištenjem alatnog stroja za vodeno rezanje.